Klankbeleving

Dynamische massage

Meditatie

Ontspanningsmassage

Hoofd, nek & rug

Massageopleiding

Energetische massage

Rituelen

 Klankbeleving

Tijdens een klankbeleving word je in een ontspannen sfeer meegenomen op een innerlijke reis naar de diepere lagen van je bewustzijn. Het kan zowel een ontspanning als een activering zijn, welke langere tijd doorwerkt. Je hoeft niets te doen, enkel klanken of stiltes opnemen. Je mag plaatsnemen, liggend of zittend en ervaren hoe je de klanken van diverse instrumenten waarneemt. 

Het is een soort innerlijke massage van trillingen en klanken waar je jezelf helemaal kan laten in opgaan. Klank kan het denken naar de achtergrond brengen waardoor de klanken de vrije hand krijgen. Er  bestaat een mogelijkheid dat je ontspannen wordt, innerlijke reizen maakt, … . Het veld wat gecreëerd wordt, is uniek en zonder verwachtingen. De klanken en stiltes vloeien om je heen; er is geen fysiek contact. 

Ontspanningsmassage

Het is reeds lang bewezen dat massage een therapeutisch effect heeft op het lichaam en de gezondheid bevordert door een inwerking op het spier- en zenuwstelsel. Massage bevordert ook de bloedsomloop. Massagetherapie vermindert stress en fysieke pijn.

In ons instituut worden verschillende massagetechnieken geïntegreerd. Tijdens de behandeling kan de intensiteit aangepast worden bij pijn of ongemak. Een ervaren massagetherapeut houdt hiermee voortdurend rekening.
Relax …, Herstel …, Verjong … de massage vindt plaats in een rustige, comfortabele atmosfeer die de relaxatie en het welzijn verbetert. Onze massagetherapie is een gezonde, rustige, prijs-kwaliteit gerichte behandeling gericht op jouw lichaam.
Hiernaast een fragment uit de workshop “Relaxatiemassage”. Naast de workshops kan je ook gewoon bij mij een massage boeken! Een kwalitatieve massage vergt opleiding en vooral veel ervaring, voeling en eigen gemoedsrust. Enkel dan krijg je volledig diepgang. Deze massage wordt ondersteund door de klanken van ASHTORETH, die de meditatieve stemming en spiritualiteit verhogen.

 

Energetische massage DATURA

Energetische massage is zou oud als de mensheid zelf. Het is een zeer lichte vorm van massage, waarbij handen en vingertoppen worden gebruikt om energie in beweging te brengen. Alhoewel het een zeer lichte vorm van massage is, is de impact wel doeltreffend.
Deze massage is gericht op de chakra- energie waarbij het vrijmaken en afvoeren van geblokkeerde energie het belangrijkste is. De handen worden intuïtief op één of meerdere plaatsen op het lichaam gelegd. In dit “contact” wordt gewerkt op de energie die door de organen stroomt, niet op de organen zelf.
De energetische healing massage heeft de naam DATURA gekregen, genoemd naar de muziek die daarvoor speciaal ontworpen werd door ASHTORETH

 

Dynamische massage

Dynamische massage is een onderdeel van de integratieve massage. Integratieve massage is een ontspanningsmassage, vergelijkbaar met de omgang van een moeder met haar kind. Het wrijven over de pijnlijke plek weerspiegelt het intuïtieve, het wiegen is het dynamische. Het leggen van de hand op de pijnlijke plek komt overeen met de polariteit. Bij dynamische massage gaan we het lichaam bewegen, hetzij zacht, hetzij stevig door schudden en wiegen. Daarnaast zijn er nog aanvullende losmakende technieken. De massage voel je niet op één plek maar over het hele lichaam. De kledij kan tijdens de massage aangehouden worden. De massage werkt verbindend, aardend en bevordert de doorstroming van energie. Het gevolg is diepe ontspanning maar ook losmaken van blokkades.

 

 

Hoofd, nek & rug

Veel mensen hebben regelmatig last van spanningen in de nek en schouders of hebben last van rugklachten. Met name wanneer men zittend werk doet of veel achter de computer zit. De nek-, rug- en schoudermassage zorgt voor volledige ontspanning van de spieren in dit gebied. Ook hoofdpijnklachten die vaak het gevolg zijn van aanspanning van de spieren in de schouders en nek, kunnen met deze massage verholpen worden.

Wij besteden extra aandacht aan eventuele pijnlijke plekken en zorgen ervoor dat u na behandeling weer ontspannen naar huis gaat. Een regelmatige rug, schouder- en nekmasssage kan veel klachten waaronder (spannings)hoofdpijn en een verkeerde en gespannen houding voorkomen. Naast de volledige massages (ontspanningsmassage, energetische, dynamische massage) is het ook mogelijk te kiezen voor een korte hoofd- nek- en schoudermassage of hoofd-, nek- en armmassage.

Rituelen

In ons leven worden we voortdurend geconfronteerd met kantelmomenten: een geboorte, een scheiding, een zware ingreep, een geliefde die gestorven is. Bij deze overgangsmomenten hebben mensen nood aan verbondenheid. Soms kan je een belangrijk moment niet uitdrukken in woorden en heb je nood aan iets dat woorden overstijgt. Dit kan een handeling of een symbolisch gebaar zijn.

Wanneer je te maken krijgt met overgangsmomenten, beginnen we ons vragen te stellen. Vergelijk het met ademen: je merkt pas op dat je er behoefte aan hebt, als je geen adem meer krijgt. Een ritueel kan heel eenvoudig zijn. Afhankelijk van de situatie, maken wij op maat objecten, vervaardigd uit natuurlijke elementen. De sessies die de rituelen begeleiden, worden ondersteund door klankschalen, trommels of andere muziek.

 

 

Meditatie

Meditatie vermindert stress en leert ons inzien wat belangrijk is in het leven. Onze geest wordt getraind om anders te werken dan het doorgaans werkt. Onze geest maakt zich voortdurend zorgen, hetzij bewust, hetzij onbewust. Tijdens meditatie worden deze zorgen geëlimineerd en leert onze geest zich focussen. Meditatie produceert endorfines, die het ademhalingsstelsel verbeteren, bloeddruk helpen normaliseren en emotionele problemen vermindert.

Het traject bevat een overzicht van verschillende meditaties: transcendente meditatie, stiltemeditatie, dynamisch meditatie, visualisatie, enzovoort. Op die manier merk je na verloop van tijd welk type meditatie je het meest ligt. Meditatie is de staat van simpelweg zijn. Een pure ervaring zonder tussenkomst van lichaam of geest. 

Massageopleiding

Hoe zou het voor je aanvoelen dat je een kwalitatieve massage kon geven? Is het niet interessant te weten dat ik het juist leuk en motiverend vind om mijn kennis en ervaring inzake massage door te geven. Op vraag organiseer ik opnieuw een massagecursus op mijn huidige locatie te Heist-op-den-Berg. Mensen kennen mij als kwalitatief en nauwkeurig; massage is voor mij geen routine. Ik begeleid ieder persoonlijk, ongeacht voorkennis en vaardigheden. Op regelmatige tijdstippen starten nieuwe workshops. Aankondigingen vind je onderaan deze pagina. Volg ook onze evenementen op Facebook, Instagram en LinkedIn.

Deze massagecursus volstaat om vrienden, familie een massage aan te bieden. Het vormt echter ook een basis om later als therapeut aan de slag te gaan.

De technieken worden voorgetoond en daarna zelf onmiddellijk ingeoefend, waarbij ik nauwlettend corrigeer en tips geef. U kan ook als koppel massages aanleren, of de ene partner leert de technieken waarbij de andere als oefenpartner fungeert. 

Deze massage wordt ondersteund door de klanken van ASHTORETH en muziek, die de meditatieve stemming en spiritualiteit verhogen.

Contacteer ons

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact

Onderwerp

6 + 2 =

Adres

Kleine Braamstraat 4a
2220 Heist-op-den-Berg

Contact

0477 / 200 656
ont-keten@telenet.be

Bedrijfsgegevens

KBO 0702684430
Privacyovereenkomst