Life Coaching

Kinder-/ jeugdcoaching

Stress & burnout

Kinder-en jeugdcoaching

Het voornaamste doel van de coaching is om kinderen en jongvolwassenen in een positieve staat van zijn te brengen.

Tijdens de sessies gaan we niet zoals bij andere therapeuten trachten om problemen te verwerken. In de sessies gaan we dus zo min mogelijk over problemen spreken. We hebben het over wat je kind wèl wil leren.

Er is geen vast patroon tijdens de sessies. Wat voor het ene kind werkt, werkt niet voor het andere. We kiezen de werkvorm die het best bij je kind past. Naast praten, spelen, tekenen, doen we ook ontspanningsoefeningen.

Mijn werkzaamheden als coach zijn gebaseerd op mijn bachelorstudie maatschappelijk werk. Ik heb ervaringsstages
verricht in een jeugdinstelling en bij de jeugddienst van een politiedienst. Daarnaast heb ik ter aanvulling nog erkende opleidingen gevolgd, waardoor uw kind bij mij in goede handen is.

 

 

Stress & Burnout

Men denkt vaak onterecht dat een burnout het gevolg is van werkdruk. Een burnout kan ook niet werkgerelateerd zijn. De definitie van een burnout is recent verruimd. Men spreekt nu van omgevingsfactoren, in plaats van werkfactoren.

Enkel naar de aanleiding of oorzaak kijken, is verkeerd. Realiseer jezelf dat een burnout vaak een combinatie van factoren (werk, gezinssituatie, sociale omstandigheden) is, waarbij deze in balans moeten worden gebracht.

Een standaard behandeling bestaat niet; iedere situatie is uniek. Wij gebruiken verschillende technieken, op maat van de cliënt. Hierbij wordt er gewerkt vanuit de volgende vragen:

Hoe kan ik efficiënt ontspannen en voor mezelf zorgen?

Terwijl je herstelt van een burnout, is het belangrijk om zowel lichamelijk als geestelijk welzijn te creëren. In de meeste gevallen negeert men ontspanning en gezondheid. Hierdoor raken we nog meer uitgeput, wat het herstelproces tegenhoudt. Wij hanteren een combinatie van ontspanningsmassage, relaxatie, en voedingsbegeleiding om energie vrij te maken en rust te bevorderen.

Hoe kan ik mijn mentale toestand bevorderen?

Er gebeuren mentaal heel wat dingen waar we geen controle over hebben. Via meditatie- en relaxatietechnieken kunnen     we de concentratie, rust, emotionele positiviteit en inzicht bevorderen.

Life Coaching

Life Coaching helpt je om meer duidelijkheid en vertrouwen te krijgen over issues die je belemmeren in uitdagingen of een harmonieus leven. Life Coaching gaat niet over simplistische beoordelingen over iemands leven of hoe iemand zou moeten leven. De meeste coaches concentreren zich op oplossingen te vinden voor wat verkeerd gaat.

Mijn persoonlijke ervaringen (maar ook sociaal wetenschappelijk onderzoek) hebben uitgewezen dat mensen de som zijn van hun genen, in combinatie met cumulatieve ervaringen en levensomstandigheden. Mijn visie over life coaching is dan     ook een goed begrip van deze factoren, zonder te focussen op oppervlakkig gedrag.  Vijf principes zijn primordiaal:

  • een gemeenschappelijk gevoel van vertrouwen en empathie tussen cliënt en coach;
  • een relatie van gelijkheid tussen cliënt en coach;
  • de wens van de cliënt om zich te concentreren op de toekomst, met erkenning van de effecten uit het verleden;
  • de bereidheid van cliënt om te werken in de richting van empowerment, zelfvertrouwen en een productief leven;
  • mijn overtuiging dat mensen het vermogen hebben om zichzelf te accepteren en onbewust veranderingen toelaten die hun leven verbeteren;

Heb je een vraag over een bepaald doel dat je wenst te bereiken, dan kijkt de coach samen met jou naar de mogelijke belemmeringen. Vaak zijn deze belemmeringen, stellige overtuigingen of ideeën over jezelf over anderen. Wanneer dit duidelijk wordt, komt er ruimte vrij voor nieuwe gedachten en ideeën die je zullen inspireren en stimuleren.

 

Contacteer ons

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact

Onderwerp

3 + 5 =

Adres

Kleine Braamstraat 4a
2220 Heist-op-den-Berg

Contact

0477 / 200 656
ont-keten@telenet.be

Bedrijfsgegevens

KBO 0702684430
Privacyovereenkomst