Blog- berichten

Loopbaanbegeleiding

Ik werk samen met AURES in het kader van inidviduele loopbaanbegeleiding met VDAB Loopbaancheques. AURES is actief over heel Vlaanderen en brengt samen met regionale coaches/counselors in kaart waar je talenten liggen. Samen zoeken we naar je doelen, verwachtingen en toekomst in je professionele leven. Dankzij loopbaancheques ontvang je 4 uur individuele coaching voor slechts 40 €.

Loopbaanbegeleiding is ontstaan in de Verenigde Staten en is rond 1970 overgewaaid naar het Verenigd Koninkrijk. In de loop der jaren is loopbaanbegeleiding steeds belangrijker geworden door de groeiende druk in de moderne werkcultuur.

Wat doet een loopbaancoach en kunnen ze een bijdrage leveren? Hieronder mijn inzichten over een kwalitatieve loopbaanbegeleiding:

 Eerst en vooral, wat is loopbaanbegeleiding?

 In mijn werkzaamheden maak ik een onderscheid tussen coaching en counseling. Vaak wordt alles wel eens samengevoegd onder de noemer coaching, terwijl er volgens mij een fundamenteel verschil is. Coaching neigt naar een oplossingsgerichte aanpak, waarbij de client concrete stappen worden voorgelegd, die kunnen genomen worden om doelen te realiseren. Counseling echter is meer procesgericht: je kijkt naar bekwaamheden, motivatie, … en begeleidt de client in hun zoektocht. Je gaat als counselor ook na dat er emotionele of psychologische issues zijn die ambitie in de weg staan. Ik beschouw mijn aanpak als een mix van beiden, afhankelijk van de situatie en de vraag van de client.

 Wat zijn de gebruikelijke misvattingen omtrent loopbaanbegeleiding?

 Het is een misvatting dat de loopbaanbegeleider met jou op zoek gaat naar een nieuwe job of een andere invulling in je huidige job. De loopbaanbegeleider zoekt samen met jou naar uitdagingen, belemmeringen, nieuwe doelen, … in je huidige job. Je issues in je huidige carrière worden ook niet opgelost door middel van één sessie.

 Wanneer is loopbaanbegeleiding nuttig?

 Naar mijn mening kan loopbaanbegeleiding nuttig zijn op elk moment in je professioneel traject.

  Een ultieme tevredenheid in je loopbaan, bestaat dit?

 Wanneer je echt plezier hebt in je werk, voelt het niet als werk aan. In dat geval voel je overeenstemming tussen je werk en je waarden. Wanneer je een voldaan gevoel krijgt van je activiteiten op de werkvloer, dan is je werk een extensie van je waarden.

Contacteer ons

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact

Onderwerp

4 + 3 =

Adres

Kleine Braamstraat 4a
2220 Heist-op-den-Berg

Contact

0477 / 200 656
ont-keten@telenet.be

Bedrijfsgegevens

KBO 0702684430
Privacyovereenkomst