height: 300px;">

Het leven is als fietsen. Om balans te houden, moet je in beweging blijven!

Albert Einstein

Life Coaching

LIFE COACHING

Life Coaching helpt je om meer duidelijkheid en vertrouwen te krijgen over issues die je belemmeren in uitdagingen of een harmonieus leven. Life Coaching gaat niet over simplistische beoordelingen over iemands leven of hoe iemand zou moeten leven. De meeste coaches concentreren zich op oplossingen te vinden voor wat verkeerd gaat.

Mijn persoonlijke ervaringen (maar ook sociaal wetenschappelijk onderzoek) hebben uitgewezen dat mensen de som zijn van hun genen, in combinatie met cumulatieve ervaringen en levensomstandigheden. Mijn visie over life coaching is dan     ook een goed begrip van deze factoren, zonder te focussen op oppervlakkig gedrag.  Vijf principes zijn primordiaal:

  1. een gemeenschappelijk gevoel van vertrouwen en empathie tussen cliënt en coach;
  2. een relatie van gelijkheid tussen cliënt en coach;
  3. de wens van de cliënt om zich te concentreren op de toekomst, met erkenning van de effecten uit het verleden;
  4. de bereidheid van cliënt om te werken in de richting van empowerment, zelfvertrouwen en een productief leven;
  5. mijn overtuiging dat mensen het vermogen hebben om zichzelf te accepteren en onbewust veranderingen toelaten die hun leven verbeteren;

Heb je een vraag over een bepaald doel dat je wenst te bereiken, dan kijkt de coach samen met jou naar de mogelijke belemmeringen. Vaak zijn deze belemmeringen, stellige overtuigingen of ideeën over jezelf over anderen. Wanneer dit duidelijk wordt, komt er ruimte vrij voor nieuwe gedachten en ideeën die je zullen inspireren en stimuleren.

Search Ont-keten
Share:
Profiles:
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website. Update my browser now