Mariah Carey en haar burnout

Juli 2001: na hoofdrollen in twee langspeelfilms, maakte ze aanstalten om in de talkshow Total Request Live een striptease te geven, doch ze werd tijdig gestopt. Haar manager weet dit gedrag aan een emotionele en fysieke inzinking. Kort daarna werd ze in het ziekenhuis opgenomen met extreme uitputtingsverschijnselen.

 

“Wat ik echt eens zou willen, is een pauze en tenminste één nacht slaap zonder dat iemand commentaar heeft over een video. Het enige wat ik wil, is mezelf kunnen zijn en dat had ik van het begin moeten zijn … Weet je, ik verzorg mezelf niet meer.”

 

 

Mariah Carey heeft twee weken in het ziekenhuis doorgebracht. Een voorbeeld van hoe ver het kan gaan, als een burnout onbehandeld blijft. Mariah Carey heeft na haar ziekenhuisopname rust genomen en een traject gevolgd met een burnout coach. Of je nu een acteur, muzikant, … bent, er is uiteindelijk geen verschil met de burnouts die mensen op de werkvloer ondervinden.

De faam van een bekendheid is zeer onzeker; je kan succesvol zijn op het ene moment en op het andere moment (na een flop of ziekte) geen carrière meer hebben. Ook in onze bedrijfswereld speelt dit fenomeen.

“Mensen zien een beroemdheid als een icoon, maar dat is vaak een act. In werkelijkheid zijn we soms onzeker, introvert of gereserveerd.”

De regisseur van haar laatste film zag het in ieder geval niet aankomen, net zoals dit het geval is bij leidinggevenden in de bedrijfswereld. “Ze is een harde werker en heeft nooit signalen gegeven van een inzinking. Voor mij leek ze juist wat moe.”

Nochtans waren er signalen: Carey’s gedrag, voorafgaand aan de inzinking was op zijn minst vreemd te noemen. Op haar website plaatste ze volgend bericht: “Ik kan gewoon niemand meer vertrouwen op dit moment; ik begrijp zelf niet wat er met mij aan de hand is.”

De vertrouwelingen en familieleden van Carey stelden dat ze zichzelf voorbij gelopen was, door dagelijkse vliegtuigvluchten, juist na een promotietoer. In ieder geval hebben veel mensen zich in Carey herkend, gelet de duizenden berichten op haar website.

Carey heeft hulp gezocht, weliswaar iets te laat. Laat jezelf niet wegglijden in een inzinking; roep tijdig de hulp in van een goed opgeleide burnout coach. Neem contact met ons op voor meer inlichtingen of een informatief gesprek.

4 juli 2017 Geen categorie Author: admin
Search Ont-keten
Share:
Profiles:
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website. Update my browser now