De behandeling van burnout

 

Uit Amerikaanse research blijkt dat werkgerelateerde stress en toegenomen complexe werkpatronen ernstige schade kunnen berokkenen aan de fysieke en mentale gezondheid van werknemers. Maar liefst 89 % van de werknemers hebben stressklachten, 63 % hebben het gevoel dat ze ooit in een burnout belanden. Gelukkig is er een verhoogde waakzaamheid en een groeiend besef bij ondernemingen en organisaties om burnout te voorkomen en werknemers die een burnout ondervinden snel door te verwijzen; dit beperkt een langdurige afwezigheid en behandeling.

Naast een preventieve aanpak door de onderneming is het ook onontbeerlijk om de werknemer zelf bewust te maken. Daarin kan ons instituut helpen:

  • Welke factoren triggeren burnout en stress
  • Welk zijn de symptomen van een burnout in het vroegste stadium
  • Welke werknemers zijn het meest vatbaar
  • Hoe stress te voorkomen
  • Hoe ga je om met collega’s die aan een burnout lijden

Deze bewustwording en training kan zowel op een organisatorisch of persoonlijk niveau gebeuren.

Een beginnende burnout of een complexe vergevorderde burnout? In welk stadium ook, veel werknemers hebben hulp nodig om issues, gerelateerd aan een burnout te overwinnen, maar zeer dikwijls hebben ze geen idee waar ze hulp moeten zoeken. Daarom krijgen veel burnout patiënten medicatie voorgeschreven; een gestandardiseerde aanpak door veel artsen. Ze verzachten de pijn en de symtomen maar de oorsprong wordt niet aangepakt.

In onze praktijk worden burnout cliënten met succes behandeld. Veel van hen zijn volledig hersteld en hebben hun job met een vernieuwde motivationele instellingen hernomen. Ik ben van mening dat mijn aanpak succesvol is omdat mijn methodologie de uitwendige aspecten (fysiek – gedragingen)  – integreert met inwendige aspecten (emotionele – mentale – psychologische). Bovendien zie ik mijn cliënt als een individu, als onderdeel van systeemtheorie. Er is immers een onvermijdelijke band van de cliënt met familie, vrienden, relaties, gemeenschap en cultuur.

Sommigen beschouwen een burnout als een puur biologisch, fysiek en medisch probleem.  Anderen menen dat er een psychologische en sociologische grondslag is. Hun benadering van het burnoutprobleem is niet verkeerd, maar de manier van aanpak is soms partieel, gefragmenteerd en onvolledig; op die manier kunnen essentiële aspecten gemist worden.

Mijn aanpak is een geïntegreerde aanpak op maat van de cliënt waarbij alle aspecten gebundeld worden in een coherent kader, dat de basis van mijn werk vormt.

Wanneer je (hetzij werkgever, hetzij werknemer) het gevoel hebt aan een burnout te lijden of je merkt dat iemand mogelijk slachtoffer wordt van een burnout en stressgerelateerde problemen, twijfel niet om contact te nemen voor een vrijblijvend intakegesprek.

26 juli 2017 Geen categorie Author: admin

Post a comment

Your email address will not be published.

Search Ont-keten
Share:
Profiles:
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website. Update my browser now