Burnout is what happens when you try to avoid being human for too long!

Michael Gungor

Stress- & burnout

BMT (Burnout Massage Therapy)

Iedereen heeft wel eens van die dagen dat niets nog de moeite waard loont; voel je dit geregeld, kan je flink op weg zijn richting burnout. Gelukkig is herstel mogelijk en BMT kan je hierbij helpen.

Mechanische en chemische burnoutsymtomen?

De continue stress en verscheidenheid aan stressfactoren, zorgen ervoor dat een burnout zowel fysieke als biochemische gevolgen heeft. Spierspanning leidt tot branderige pijn in de schoudergordel, nek en rug. Migraine, verteringsproblemen, slechte slaap en andere problemen doen zich vaak voor. Een te grote uitgifte van stresshormonen (cortisol en epinephrine), heeft verstrekkende gevolgen voor je gezondheid.

Hoe kan BMT helpen?

Burnout Massage Therapy bestrijdt een burnout op verschillende manieren. Het verbreekt de cyclus van monotonie door een rustgevende, ontspannende ervaring waarbij zowel weefsel wordt gemanipuleerd voor pijnverlichting als gebruik wordt gemaakt van menselijke aanraking om emotionele ongemakken te verhelpen. Een ervaren massagetherapeut kan de spierspanningen, het bindweefsel en blokkades losmaken die de oorzaak zijn van chronische pijn.

BMT verbetert ook de bloedsomloop, de hartwerking en de bloeddruk. BMT kan de effecten van stresshormonen neutraliseren en de doorstroming van serotonine verbeteren; serotonine is een “feel-good” transmitter (volgens sommige wetenschappers eerder een hormoon) dat stress elimineert en een diep gevoel van kalmte bezorgt.

Het verlichten van fysieke en emotionele ongemakken zorgt ervoor dat slachtoffers van een burnout weer energiek worden en klaargestoomd worden om hun oude leven weer op te nemen met vernieuwd enthousiasme en uithouding.  Als je job, relatie of andere omstandigheden het gevoel geven dat er geen licht is aan het einde van de tunnel, wees dan gerust: het is er!

Twijfel niet om contact op te nemen voor BMT!

Search Ont-keten
Share:
Profiles:
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website. Update my browser now