height: 300px;">

De enige verstandige manier van opvoeden bestaat erin een voorbeeld te zijn, desnoods een waarschuwend voorbeeld.

Albert Einstein

Broken Link Monument - Norway - by Alexander Kielland

WAAROM ONT-KETEN?

Het werkwoord “ontketenen” is homoniem; het is namelijk éénzelfde woord met twee betekenissen: bevrijden en beginnen.

Bevrijden:

Ontketenen staat voor bevrijden, zich van boeien ontdoen. Negatief denken is als zwemmen met een ijzeren ketting om je been. Negatief denken heeft een grote impact op je gemoedstoestand, je relatie, je werk en je gezondheid. Als je mensen vraagt om deze negatieve gedachten te doorbreken, dan lukt dit niet meteen. Een coach kan helpen om deze negatieve gedachten om te vormen naar positieve gedachten.

In het Boeddhisme heeft het woord ontketenen een speciale betekenis. De tien ketens zijn een opsomming van de tien (mentale) ketens die de mens aan het samsara (de cyclus van het bestaan) binden. Wanneer men bevrijd is van alle tien ketens, heeft men het Nirvana behaald.

Beginnen:

Ontketenen is ook iets beginnen, iets laten losbarsten, iets veroorzaken. We willen je “nieuwe ik” ontketenen. Het is een hele uitdaging om van jou een leeg blad te maken dat opnieuw moet geschreven worden en dat open staat voor nieuwe ervaringen.

 

Fabienne Cassaer

Mijn opleiding maatschappelijk werk wordt als stevige en verantwoorde basis gehanteerd bij de coaching. Vooral bij het coachen van kinderen en jongvolwassen vind ik een gedegen vorming vereist. Naar aanleiding van mijn studie werden stages verricht in een jeugdinstelling en bij de jeugddienst van de politie.

De opleiding maatschappelijk werk werd aangevuld met andere coachingtechnieken, zoals

– technieken van hNLP, zoals ankeren, achterhalen van strategieën, fobie-model, …
– werken met submodaliteiten
– familietherapie van Virginia Satir
– kinder-en jeugdcoach
– hypnotische taalpatronen van Dr. Milton Erickson
– familieopstellingen
– ademhalingstechnieken

In het verleden werden nog tal van opleidingen gevolgd, onder andere meditatietechnieken en integratieve massage. Deze worden in mijn praktijk geïntegreerd. Ik heb opleidingen verstrekt als massagetherapeut, zowel privé als in onderwijsinstellingen.

Search Ont-keten
Share:
Profiles:
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website. Update my browser now