height: 300px;">

De enige verstandige manier van opvoeden bestaat erin een voorbeeld te zijn, desnoods een waarschuwend voorbeeld.

Albert Einstein

Broken Link Monument - Norway - by Alexander Kielland

WAAROM ONT-KETEN?

Het werkwoord “ontketenen” is homoniem; het is namelijk éénzelfde woord met twee betekenissen: bevrijden en beginnen.

Bevrijden:

Ontketenen staat voor bevrijden, zich van boeien ontdoen. Negatief denken is als zwemmen met een ijzeren ketting om je been. Negatief denken heeft een grote impact op je gemoedstoestand, je relatie, je werk en je gezondheid. Als je mensen vraagt om deze negatieve gedachten te doorbreken, dan lukt dit niet meteen. Een coach kan helpen om deze negatieve gedachten om te vormen naar positieve gedachten.

In het Boeddhisme heeft het woord ontketenen een speciale betekenis. De tien ketens zijn een opsomming van de tien (mentale) ketens die de mens aan het samsara (de cyclus van het bestaan) binden. Wanneer men bevrijd is van alle tien ketens, heeft men het Nirvana behaald.

Beginnen:

Ontketenen is ook iets beginnen, iets laten losbarsten, iets veroorzaken. We willen je “nieuwe ik” ontketenen. Het is een hele uitdaging om van jou een leeg blad te maken dat opnieuw moet geschreven worden en dat open staat voor nieuwe ervaringen.

Fabienne Cassaer

Mijn opleiding maatschappelijk werk wordt als stevige en verantwoorde basis gehanteerd bij de coaching. Vooral bij het coachen van kinderen en jongvolwassen vind ik een gedegen vorming vereist. Naar aanleiding van mijn studie werden stages verricht in een jeugdinstelling en bij de jeugddienst van de politie.

De opleiding maatschappelijk werk werd aangevuld met andere coachingtechnieken, zoals

– technieken van hNLP, zoals ankeren, achterhalen van strategieën, fobie-model, …
– werken met submodaliteiten
– familietherapie van Virginia Satir
– kinder-en jeugdcoach
– hypnotische taalpatronen van Dr. Milton Erickson
– familieopstellingen
– ademhalingstechnieken

In het verleden werden nog tal van opleidingen gevolgd, onder andere meditatietechnieken en integratieve massage. Deze worden in mijn praktijk geïntegreerd. Ik heb opleidingen verstrekt als massagetherapeut, zowel privé als in onderwijsinstellingen.

Hans Van Diest

Heb je de indruk dat je je potentieel niet kan ontplooien en wil je ontdekken wat je tegenhoudt om je doel te bereiken? Zoek je effectieve strategieën om je persoonlijk (of zakelijk) handelen nieuw leven in te blazen?

Mijn professionele leven werd lang gekenmerkt door bètawetenschappen, met bachelordiploma’s in Informatica (analist-programmeur) en accountancy. Ondanks deze technische opleidingen, heeft menselijk gedrag mij steeds geïnteresseerd. Zolang dat ik mij kan herinneren, tracht ik te achterhalen wat mensen motiveert, waarom bepaalde mensen er juist wel in slagen om succesvol te worden. Hetgeen ik ontdekt heb, tracht ik over te brengen in een gepassioneerde, vermakelijke en gebruiksvriendelijke training, zowel voor particulieren als voor bedrijven.

Mijn persoonlijke ontwikkeling en drang naar communicatieve vaardigheden werd gestimuleerd door boeken van Richard Bandler (“Structure of Magic”), Robert B. Dilts (“Strategies of Genius”), L. Michael Hall (“NLP Going Meta, The Matrix Model “) en Tad James. Deze dedicatie heeft me naar Phoenix doen reizen om onderwezen te worden door één van de meest gerenommeerde NLP-trainers van dit moment: John Overdurf.

In 2014 werd ik gecertificeerd als internationaal trainer in NLP, hNLP (Humanistic Neuro-Linguistic Psychology™) en Ericksoniaanse Hypnose. Ik ben erkend door de gevestigde internationale NLP- organisaties (ABNLP, INHNLP,…), maar streef er naar om een extra dimensie toe te voegen aan NLP- opleidingen: zo vind ik het belangrijk dat principes van systemisch werk, neuro-semantics, cognitieve gedragstherapie (CBT), … in een training geïntegreerd worden. Ik geloof in raakvlakken tussen psychologie en NLP. Psychotherapie en NLP zijn volgens mij niet tegengesteld en kunnen elkaar aanvullen.

Search Ont-keten
Share:
Profiles:
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website. Update my browser now